Sunday, January 31, 2010
Lasisa su klevu sirupo glazura
Labai greitai pagaminama vakariene. Reikia tik lasisos, klevo sirupo, obuoliu acto. Lasisa pabarstoma druska ir pipirais, kepama ant grilines keptuves. Atskirai puodelyje uzverdama lygiomis dalimis klevu sirupas ir obuoliu actas. Iskepta lasisa apipilama pavirtu sirupu.
Paduodama su ryziais, tiesiog paprastais arba su darzovemis .
Praeita savaite turejau galimybes susipazinti su Japoniska Sake - dar vadinama Japonu vynu. Kazkodel buvau isitikinus, kad Sake buna vienos rusies ir geriama tik silta, bent tokia esu ragavusi Japonu restorane, o is tikruju tai apie ja yra visa ilga istorija. Pasirodo tikri Sake zinovai - "gerejai" ja geria tik truputi atsaldyta, nes tada ji turi geriausia skoni. Sake kokybe priklauso nuo Sake ryziu ( specialus ryziai) nuslifavimo, kuo daugiau nuslifuoti tuo geresne Sake. I sudeti ieina ryziai, vanduo, mieles ir pelesiai- enzimai, be kuriu nesigautu Sake. Buvau nustebusi ,kad jos buna daug rusiu ir su ivairiais prieskoniais : citruso, geliu, vaisiu, kokoso, vanilos ir paprasta , tiesiog sausa(dry) Sake. Pati geriausia Sake rusis yra Junmai Daiginjo, kur ryziai nuslifuoti maziausiai 50%.
Neiskentusi nulekiau i parduotuve ,bet likau nusivylusi ,nes nebuvo per didelio pasirinkimo, taciau vis delto nusipirkau Sake bonkute, ikisau i saldytuva pusvalandziui ir kol paruosiau vakariene jau buvo galima ragauti. Noriu priminti ,kad Sake nera stiprus gerimas ~18* daugiausia. Tiesa pirkau Junmai Nigori " Snow Maiden " - junmai -is geros kokybes ryziu, o Nigori - nefiltruota, tai spalva buvo kaip pieno,o skonis labai idomius , atrodo ,kad gertum silka, toks svelnus, vienu zodziu l. patiko ir siulyciau pabandyti. Tai tiek si savaitgali ! Skanaus ir i sveikata !
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment